Mätingenjör El – Telge Nät

Välj att göra skillnad i 100 000 Södertäljebors vardag! Har du erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med den senaste teknologin inom mätteknik? Då kan det vara just dig vi söker som vår nya mätingenjör på Telge Nät. Vi erbjuder ett varierande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas och som hela tiden satsar inför framtiden. Dina personliga utvecklingsmöjligheter är stora och varje dag hos oss är ett tillfälle att lära sig något nytt.

 

Så här säger Fredrik Forslund, rekryterande chef, om rollen:

Mätvärden ligger till grund för fakturering av våra kunder och är även en möjliggörare för energiomställningen som pågår i samhället i detta nu. Kraven på mätvärden ökar med nya regelverk och våra kunder blir mer och mer intresserade av sin förbrukning. Här får mätingenjören en väldigt viktig roll i att säkerställa korrekt och effektiv mätning av energin i elnätet.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

Som mätingenjör ansvarar du för att vi har korrekt mätutrustning som är rätt dimensionerad för varje kundanläggning. Du följer upp avtal med våra underentreprenörer och säkerställer att alla installationsprocesser följer riktlinjer och branschstandarder. 

 

Andra arbetsuppgifter du kommer att stöta på kan vara teknisk felsökning av mätsystem samt analys av mätvärden. Som mätingenjör säkerställer du även att rätt mätare är tillgängliga för installation, uppfyller lagkrav och ansvarar för inköp och lagerhållning av elmätare och mätutrustning.

 

För närvarande pågår ett projekt där vi byter ut befintliga mätare mot nya generationen av elmätare med IoT-kommunikation. De nya elmätarna samlar förutom energiförbrukningen in ytterligare mätdata som möjliggör mer kostnadseffektiv planering och drift av elnätet samt har ett kundgränssnitt för Smarta hem.

 

Du kommer att tillhöra enheten för Mätinsamling som hanterar mätutrustning inom el-, vatten- och fjärrvärmenätet.

 

 

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

 

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du ha minst teknisk gymnasieingenjörsutbildning inom elkraft, eller motsvarande högskoleutbildning samt ha arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av installationer av elmätare samt har en förståelse för logistiken kring och hur mätarhanteringen fungerar. Om du har erfarenhet av att arbeta i SQL är det ett stort plus.

Som person är du självgående, noggrann och strukturerad, har god förmåga att hantera olika ärenden samtidigt och kan ta egna initiativ. Du kan också känna igen dig i Telges kärnvärden, enkel, modig, personlig och öppen, samt i våra grundprinciper respekt för individen och kundens behov, och att ta bort onödiga arbetsmoment. Du har dessutom goda IT-kunskaper och skriver och talar svenska och engelska obehindrat.

 

Mångfald, inkludering och trygghet

Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 30 april 2024.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? I denna rekrytering samarbetar Telge Nät med Jefferson Wells. För frågor kontakta rekryteringskonsult Anna Setterberg på anna.setterberg@jeffersonwells.se eller Tomas Löfgren på tomas.lofgren@jeffersonwells.se

Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

 

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

 
Snabbinfo
Bolag
Telge Nät AB
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning
 
Kontaktperson
Anna Setterberg

Sista ansökningsdag
2024-04-30
 
http://www.telge.se
 
Skicka ansökan