Telge Bostäder AB
Hyresjuridisk samordnare – Telge Bostäder


Vågar du välja att följa med oss på vår fortsatta resa, där vi möjliggör för fler att söka förstahandskontrakt och minimera oriktiga hyresförhållanden? Om du är en nyutexaminerad jurist med extra intresse för hyresjuridiska dilemman och frågor eller kanske en erfaren utredare som har lätt för att se samband och detaljer, så är det här något för dig.

Så här säger Maria Andersson, Enhetschef Uthyrning, om rollen:

I rollen som Hyresjuridisk samordnare med fokus på oriktiga hyresförhållanden får du ett omväxlande och utvecklande arbete där du ansvarar för vår utredning av olovlig andrahandsuthyrning. Du har ett stort kontaktnät både internt och externt och du samarbetar dagligdags med dina kollegor. Inom gruppen är det viktigt med lagkänsla och ni tar ett gemensamt ansvar för samtliga av våra bostadssociala frågor såsom störningshantering, hyresskulder och hantering av eventuell annan misskötsamhet bland våra kunder.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

Du kommer att tillhöra vår uthyrningsenhet och vårt hyresjurdiska team där ditt huvudfokus är oriktiga hyresförhållanden. Här ingår att söka fram information, kritiskt granska underlag, analysera och sammanställa olika case, för att på sådant sätt kunna återta kontrakt kopplade till oriktiga hyresförhållanden. Du bidrar och verkar för en god samverkan med Södertälje Kommun, polisen och andra myndigheter. Arbetet innebär både administration och personliga möten med kunder på plats i deras hem eller på kontoret.

 

Tillsammans med dina kollegor arbetar du även med uppföljning och utveckling av processer och rutiner inom det bostadssociala området. Du kan också komma att förbereda, hantera och företräda bolaget i ärenden i Hyresnämnden.

 

Vi är Telge Bostäder

Telge Bostäder är mer än bara tak, golv och väggar, vi bygger och utvecklar socialt hållbara hem för framtiden. Just nu jobbar vi extra mycket med att komma närmare våra hyresgäster – en utvecklingsresa vi hoppas du vill vara med oss på! Vi är också HBTQI-certifierade och jobbar aktivt med inkludering, mångfald och social hållbarhet.

 

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell till den här tjänsten bör du ha en akademisk utbildning med inriktning juridik eller motsvarande och tidigare arbetslivserfarenhet inom hyresjuridik. Som person är du driven och strukturerad med näsa för detaljer. Du har en mycket god förmåga att sammanställa, analysera och dra slutsatser utifrån olika informationsunderlag. Du kan fatta egna beslut och stå fast vid dessa. Du kommer att ha mycket kundkontakt och möta personer i utsatta situationer varför det är viktigt att du är trygg och bekväm i mötet med kunden. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är din goda samarbetsförmåga och höga kommunikativa nivå viktig för att lyckas i rollen. Du behöver också känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Bra svenska och engelska i tal och skrift, b-körkort och mycket goda datorkunskaper är andra förmågor som vi tror behövs för den här tjänsten.

 

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: bostadssocialt arbete; hantering av ärenden i Hyresnämnden där du agerat ombud; utredning på myndighetsnivå; vana att hantera sekretessbelagt material samt att arbeta i en politiskt styrd organisation. Och har du kunskaper i andra språk än svenska och engelska och utbildning och/eller erfarenhet av konflikthantering är det också toppen.

 

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Vi planerar att göra intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök därför så snart som möjligt, allra senast 5 februari 2023.

 

Ta kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Maria Andersson – maria.andersson@telge.se.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Linda Edman Smedenborn, HR-strateg, 08-550 212 75. Fackliga kontaktpersoner är Sanne Liv-Olsson för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

 

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

 

 

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-02-05

Tillträde:
enl ök

Arbetsplats/placeringsort:
Södertälje

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Maria Andersson

Företagets hemsida:
http://www.telge.se