Telge Nät AB
Planeringsingenjör Elnät – Telge Nät


Våga välja att göra skillnad för Södertälje och Nykvarn! Södertälje och Nykvarn växer så det knakar och med det följer stora satsningar på elnätets infrastruktur. Vill du ha roliga utmaningar och arbetsuppgifter där du kan påverka både innehåll och riktning och få ett gäng fina kollegor, sök jobbet som planeringsingenjör Elnät på Telge Nät. Vågar vi välja varandra?

 

Så här säger Magnus Enderin, rekryterande chef, om rollen:

Planeringen av vårt elnät sker i nära samarbete med planeringen av fjärrvärme, VA och Stadsnät. Som elnätsägare i två expanderande kommuner har vi höga krav på oss att säkra leveransen både till befintliga och nya kunder, och därför behöver vi expandera i nya områden och samtidigt möta ökade krav på kapacitet. Det är där vi behöver dig som vill bidra till det arbetet!

 

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som planeringsingenjör Elnät blir det ditt ansvar att bevaka elnätets förutsättningar i den kommunala planprocessen och löpande planera elnätets infrastruktur i växande Södertälje och Nykvarn. Du arbetar med re- och nyinvesteringsplanering, bedömning och sammanställning av investeringsbehov för att upprätthålla funktion under samtidig expansion och förstärkning av elnätet. Du kommer också att ta fram underlag till investeringsbeslut, risk- och sårbarhetsanalyser samt stötta i framtagandet av verktyg, stöd- och dokumentationssystem för effektiv förvaltning och nätexpansion. 

 

Det här är en tillsvidare-tjänst på heltid, med önskat start så snart som möjligt.

 

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

 

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du vara minst högskoleingenjör eller motsvarande, gärna civilingenjör, med erfarenhet av elnätsbranschen och ett elnäts uppbyggnad. Du har också goda kunskaper och erfarenheter av kravsammanställning och projektmetodik. Som person är du en nätverksbyggare som fångar upp behov och planer i mötet med människor. Du har ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga och är en god kommunikatör. Du har ett strukturerat arbetssätt och är insatt i vad som är aktuellt inom ditt område. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Andra förmågor som behövs för den här tjänsten är B-körkort, bra svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i Office-paketet.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: Den kommunala planprocessen; Eldistributionsnätets komponenter; Beräkningar i ett eldistributionsnät; Elnätsreglering; Arbetat som planeringsingenjör, projektledare, projektör eller driftingenjör; Arbetat med regionnät, distributionsnät eller elnätsstationer; NätInformationsSystem NIS (vi arbetar i DigPro) samt elnätsbranschens riktlinjer (EBR) inklusive ESA.

 

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 20 oktober 2022.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Magnus Enderin du ska kontakta, på 072 963 73 71. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Marina Brunsärn HR-strateg, på 08-550 231 20. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-20

Tillträde:
enl ök

Arbetsplats/placeringsort:
Södertälje

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Magnus Enderin
tfn: 08-550 229 52

Företagets hemsida:
http://www.telge.se