Telge Nät AB
Planeringsingenjör VA – Telge Nät


Våga välja att växa med en hel stad! Har du lång erfarenhet av utredningsarbete inom VA och vill fortsätta att utvecklas? Vill du vara med och utforma framtidens VA-försörjning? Vill du vara en del i ett kunnigt team som har högt i tak och roligt tillsammans? Då kan det vara just dig vi på Telge Nät söker som vår nästa planeringsingenjör inom VA. Vågar vi välja varandra?

 

Så här säger Susanne Engsoo, rekryterande chef, om rollen:

Södertälje kommun expanderar i rekordfart och vi på Telge Nät behöver nu förstärka och förnya våra ledningsnät och anläggningar och även öka vår vattenproduktion. Som vår nya planeringsingenjör blir du en av våra experter inom VA. Vårt mål är att ge Södertäljeborna hållbara och effektiva leveranser av våra VA tjänster både nu och i framtiden. Vi har många spännande utmaningar framöver och hoppas att du vill vara med oss på resan.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

Som planeringsingenjör VA kommer du att ansvara för utredning och långsiktig förnyelseplanering inom VA, investeringsprognoser och upprättande av beslutsunderlag. Du ansvarar också för analys och uppföljning av projekt för att vässa oss att bli ännu bättre. Du deltar också i utformning av struktur- och detaljplaner samt hanterar remisser från Södertälje kommun. I rollen som planeringsingenjör ingår dessutom samverkan med bl a VA-driftsenheten och projektenheten samt övriga produkters planeringsenhet (elnät, stadsnät och fjärrvärme/fjärrkyla), och med kommunens samhällsbyggnadskontor. Du utreder även förutsättningarna för VA och samordnar utbyggnaden av infrastruktur i takt med kommunens utvecklingsplaner.

 

Att vara planeringsingenjör VA på Telge Nät är ett varierat och utvecklande jobb där du är med och bygger framtidens Södertälje. Du blir en del av enheten Planering VA, Markjuridik och Plansamordning där vi idag är 13 medarbetare. Hos oss är du välkommen och blir snabbt en del av teamet – vi delar gärna med oss av våra kunskaper och hjälper och stöttar varandra.

 

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du relevant teknisk utbildning på högskolenivå, exempelvis inom vatten- och miljöteknik eller samhällsbyggnad och erfarenhet av att utföra utredningar inom VA och/eller projektering av ledningsnät. Du har också erfarenhet av arbete i GIS-system (idag används QGIS och NIS-system dpWater). Som person är du driven, självständig och trygg i din yrkesroll. Eftersom arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du tycker om att samarbeta och är bra på att kommunicera. Vi tror också att du – liksom vi – har ett gediget intresse för teknik och tycker om att arbeta strukturerat. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Andra förmågor som behövs för den här tjänsten är B-körkort, bra svenska i tal och skrift och goda kunskaper i Office-paketet.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: Hydraulisk modellering vatten-, dag- och spillvattennät (idag används MIKE+ och Aquis); samhällsbyggnadsprocessen, drift- eller anläggningsarbete, samt erfarenhet av dricksvattenproduktion och distribuering.

 

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 30 september 2022.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Susanne Engsoo du ska kontakta, på 08-550 221 18. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Marina Brunsärn HR-strateg, på 08-550 231 20. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-09-30

Tillträde:
enl ök

Arbetsplats/placeringsort:
Södertälje

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Susanne Engsoo

Företagets hemsida:
http://www.telge.se