Telge Nät AB
Markingenjör, senior sakkunnig – Telge Nät


Våga välja att växa med en hel stad! Södertälje växer nämligen så det knakar och med det följer stora satsningar på utbyggnation och förstärkning av Telge Näts ledningsnät och anläggningar i Södertälje kommun. Vill du ha roliga utmaningar och arbetsuppgifter där du kan påverka både innehåll och riktning, sök jobbet som markingenjör på Telge Nät. Vågar vi välja varandra?

 

Så här säger Susanne Engsoo, rekryterande chef, om rollen:

I rollen som markingenjör inom markrättigheter och tillstånd arbetar du brett med mark- och fastighetsfrågor ur ett juridiskt och ekonomiskt/affärsmässigt perspektiv. Som Markingenjör tillhör du enheten Planering VA, Markjuridik och Plansamordning där 13 engagerade medarbetare väntar på dig. Vi är ett tekniskt intresserat gäng där hjälpsamhet och samarbete är viktigt.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

Som Markingenjör ansvarar du för att vi på Telge Nät har markrättigheter för vårt ledningsnät och anläggningar. Du upprättar servitut och markupplåtelseavtal, hanterar ledningsrättsärenden för befintliga och planerade ledningar samt tillhörande anordningar och arbetar med tillstånd och rättigheter avseende kommunal infrastruktur. Du besvarar remisser avseende framtida detaljplaner, bygglov, strukturplaner m.m., arbetar med processutveckling gällande markfrågor och ansvarar för relevanta mallar gällande avtal och ersättningar. Du kommer också att hantera markjuridiska tvister och ha kontakt med markägare i juridiska frågeställningar samt hantera ersättningar för markintrång och skador. Du jobbar i nära samarbete med vår projektenhet vid framtagande av markupplåtelseavtal och ingår som en del i planprocessen, som Telge Näts representant avseende markrelaterade frågor.

 

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

 

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du akademisk utbildning inom till exempel samhällsbyggnad, lantmäteri eller juridik (eller motsvarande kunskaper tillägnad genom arbete) och goda kunskaper i fastighetsrätt och avtalsskrivning. Som person har du ett starkt driv, är självständig och trygg i din förmåga och är en god kommunikatör. Du har ett strukturerat arbetssätt och är insatt i vad som är aktuellt inom markrättighetsområdet. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Andra förmågor som vi tror behövs för den här tjänsten är B-körkort, bra svenska i tal och skrift och goda kunskaper i Office-paketet.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: genomförandeavtal och exploateringsavtal; mark- och fastighetsrättsliga frågor; DigPro; AutoCAD; arbete i kommunal eller statlig verksamhet samt arbetserfarenhet som lantmätare eller inom nätbolag (VA, elnät, fjärrvärme, stadsnät).

 

 

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 30 september 2022.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Susanne Engsoo du ska kontakta, på 08-550 221 18. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Marina Brunsärn HR-strateg, på 08-550 231 20. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-09-30

Tillträde:
enl ök

Arbetsplats/placeringsort:
Södertälje

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Susanne Engsoo

Företagets hemsida:
http://www.telge.se