Telge Nät AB
Mätingenjör el


– som bidrar till att trygga leveranser av korrekta mätvärden

Telge Nät ansvarar för VA, fjärrvärme, elnät och stadsnät inom Södertälje kommun. Avdelningen Mätinsamling förvaltar Sveriges förmodligen effektivaste mätvärdesinsamlingssystem i sin klass och står inför en intensiv fas. De närmaste åren ska våra drygt 50 000 elmätare ersättas med nästa generations mätare.

Därför söker vi en mätingenjör inom elnät som kan säkerställa att våra elmätare uppfyller de krav som ställs.

 

Din dag på jobbet

Som mätingenjör blir du företagets expert på elmätning och den person vi vänder oss till när det gäller mätteknikfrågor. Som ny kollega på avdelningen Mätteknik – där vår vardag kretsar kring insamlingsteknologier, nätavräkning, leverantörsbyten samt mättekniska frågor – får du en central funktion.

Dina arbetsuppgifter

 

 • Dimensionera och agera kravställare för vårt mätsystem
 • Ansvara för mätarregistret
 • Planera och verifiera större mätpunkter
 • Sammanställa förbrukningsdata
 • Besvara förbrukningsrelaterade frågor

 

Mer om ditt nya jobb

Du blir elansvarig på avdelningen, vilket innebär att du kommer att hålla dig uppdaterad när det gäller allt från branschutveckling till gällande lagar. Att driva mätprojekt och genomföra olika typer av utredningar blir också ditt bord. Dessutom får du ansvara för rapportering och hantering av trasiga elmätare till Statens provningsanstalt. Planering, rutinförbättringar samt materialinköp ingår också i den här variationsrika rollen.

 

Det här är du

Eftersom du kommer att ha direktkontakt med våra kunder – och därmed bidra till att vi behåller vårt goda rykte – behöver du vara en servicemedveten person som trivs med att möta människor. Att tänka logiskt faller sig naturligt för dig, och du är dessutom en strukturerad person. Du är lika självständig som team-orienterad och du är öppen för att delta i diskussioner som rör mätning och mätinsamling avseende el, fjärrvärme och vatten. Givetvis känner du igen dig i Telges kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig.

 

 

Krav

 

 • Eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande kunskaper inom elkraft tillägnade på annat sätt.
 • Erfarenhet av elmätning
 • Fälterfarenhet inom elinstallation och eldistribution
 • Goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.
 • Datavana och mycket goda kunskaper i Excel
 • B-körkort.

 

Meriter

 

 • Erfarenhet av mätvärdesinsamling.
 • Erfarenhet av dataanalys
 • Erfarenhet av radio- och telekommunikation
 • SP/Rise kurs inom verifiering
 • Erfarenhet av nätavräkning
 • Kunskaper i digPro, CS Transmission, Custcom/Senea, Omnia eller motsv.
 • Flerspråkig

 

 

Det här är vi

Välkommen till Telge Nät – en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

 

Ansök idag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 28 maj 2018.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Magnus Enderin, 08-550 22952. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Gunnar Hector, HR-specialist, 08-550 230 42. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08‑550 220 00 och Terese Fridquist SACO 08‑550 220 00.

 

Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

 

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning.

 

Sökord: nätägare, elingenjör, elkraft, mätingenjör, elmätning, elinstallation, eldistribution, mätinsamling, elmätare, mätteknik, mätsystem, mätarregister, dataanalys, digPro

 

 

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-05-28

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Magnus Enderin
tfn: 08-550 229 52

Företagets hemsida:
http://www.telge.se