Telge Nät AB
Planeringsingenjör fjärrvärme


Södertälje och Nykvarns kommuner expanderar kraftigt. Som planeringsingenjör hos Telge Nät kommer du att spela en viktig roll där du är med och leder samt planerar utvecklingen av distributionsnätet för fjärrvärme.

 

Din dag på jobbet – planeringsingenjör

Hos oss blir du experten som tillfrågas i fjärrvärmerelaterade frågor. Du deltar i vårt tekniska förnyelse- och utvecklingsarbete avseende fjärrvärme/-kylaffären. Du kommer att arbeta med vår investeringsplan, leda utredningar som ska ligga till grund för affärsplanen, optimera metod- och teknikval och samordna re- och affärsinvesteringar. 

Du kommer att tillhöra ett litet tight team inom fjärrvärmeplanering, men du sitter väldigt nära de andra fyra disciplinerna inom gruppen; elnät, VA, stadsnät/fiber, och återvinning. Du kommer få en insikt och inblick i alla dessa områden är svår att få någon annanstans.

Dina arbetsuppgifter

 

 • Ansvara för övergripande förnyelseplanering.
 • Ta fram underlag till reinvesteringsplaner.
 • Genomföra behovsanalyser för ledningsnäten och samla in underlag ur vårt GIS/NIS-system.
 • genomföra risk- och sårbarhetsanalyser.
 • Delta i produktionsrelaterade projekt.
 • Ta fram förstudier inför underhåll och investeringsprojekt.

Mer om ditt nya jobb

I Södertälje och Nykvarns kommuner händer det mer nu än på flera decennier. Våra kommuner expanderar och vi satsar stort på alla fronter. Du kommer att vara en viktig kugge i hur det kommer att se ut här i framtiden.

Det här är du

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör med inriktning mot energi eller maskin. eller motsvarande, samt har flerårig erfarenhet från fjärrvärmebranschen. Du ska även ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person trivs du med att utföra teoretiska simuleringar och utredningar och samarbetar gärna i team. Vi tror även att du som person är strukturerad, analytisk, och pedagogisk.

Krav

 

 • Utbildad högskole- eller civilingenjör
 • Minst 3 års erfarenhet av fjärrvärmebranschen
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

 

Meriter

 

 • Projektering/projektledning av värme, ånga eller kyla.
 • Erfarenhet och kunskaper i styr- och reglerteknik,      tryckfallsberäkningar, optimering av energisystem och hållfasthet i      rörsystem.
 • Erfarenhet av datorbaserad nätsimulering samt GIS-verktyg och projekthanteringssystem.
 • Kunskaper i statistik, analys av stora datamängder, avancerade      analysverktyg.

Det här är vi

Välkommen till Telge Nät – en del av Telgekoncernen. På Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 31 januari 2018. Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Fredrik Forslund, chef för planering, elnät, fjärrvärme, stadsnät och mark, 08-550-222-79. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Gunnar Hector, HR-specialist, 08 550 230 42. Facklig kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision, 08‑550 220 00.

 

 

Vardagsmagi när den är som bäst. Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

 

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning.Sökord: Fjärrväme, planeringsingenjör, ingenjör, planering, Södertälje kommun

 

 

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Skicka ansökan ]   [ Skriv ut ]
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-01-31

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Fredrik Forslund

Företagets hemsida:
http://www.telge.se