Förvaltningsledare MS 365 till Telge AB

Vågar du välja en snabbväxande stad där du kan göra skillnad? Södertälje expanderar och med det stadens infrastruktur och nu letar vi högt och lågt efter en erfaren förvaltningsledare MS 365 till Telge AB. Vågar vi välja varandra?

 

Så här säger Per Berglund, rekryterande chef om rollen:

”Telgekoncernen och Södertälje kommun har en omfattande M365 miljö med ca 25 000 användare. Detta ställer stora krav på oss som organisation och är en viktig del av vår digitalisering. Du samarbetar med kollegor från alla hörn av vår stora organisation.”

 

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som förvaltningsledare är du Telgekoncernens och Södertälje kommuns Microsoft 365 expert och ansvarar för vårt mest använda arbetsverktyg. Tillsammans med teamet levererar du tjänsten M365 till användarna.

Du säkerställer att M365 levereras till kunderna utifrån behov och krav på tjänsten; arbetar med löpande kvalitet i förvaltningen av M365 på operativ nivå. Dessutom arbetar du med kravhantering kopplat till M365-plattformen.

Som förvaltningsledare säkerställer du en kostnadseffektiv leverans av tjänsten och ser till att konsumtion av tjänsten redovisas och rapporteras per kund. Du hanterar också relaterade licenser, avtal och kostnadsberäkningar. Du sätter även upp mål och strategi för tjänsten och säkerställa att det finns en aktuell tjänstebeskrivning.

Tillsammans med teamet utvecklar du en plan för M365 och följer den framtida utvecklingen. Omvärldsbevakning och vidareutveckling av tjänsten är avgörande. I din roll kommer du också att planera för och beställa utrullning av nya funktioner och produkter samt följa upp och redogöra för större incidenter som påverkat tjänsten. Du behöver fortlöpande identifiera, hantera och minimera risker. Vid behov behöver du också mäta och följa upp servicegrad och tjänstens tillgänglighet.

Du kommer att agera beställare i många frågor eftersom den dagliga driften är upphandlad och ligger på en extern leverantör. Att konfigurera och förvalta komponenter, produkter och tjänster inom M365s plattformar som vi använder, kommer också att vara en del av ditt arbete.

Vi ser att du initierar utbildningsinsatser för IT och supportorganisation, driver kampanjer kring nya tjänster och funktioner inom området. I din roll kommer du att etablera affärseffektiva lösningar med M365 för våra medarbetare och administrera och dokumentera M365 miljön.

 

Vi är Telge AB

Telge AB är moderbolaget i Telgekoncernen. Här samlar vi kompetenser inom strategisk ledning, HR, ekonomi, kommunikation, kvalitet och miljö, IT och inre service.  Här finns också vårt eget shared services – Telge Affärsstöd. Vi är ett viktigt strategiskt och operativt stöd till våra dotterbolag så att de kan ägna sig åt det de kan bäst – sin kärnaffär.

 

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här tjänsten behöver du ha en akademisk utbildning inom IT, systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Givetvis har du en gedigen yrkeserfarenhet inom M365 och mångårig kunskap. Det kan till exempel handla om kunskap att designa, utveckla och implementera nya lösningar med hjälp av M365.

Som person tänker vi att du är nyfiken och strukturerad; du är pedagogisk, logisk och strategisk. Dessutom är du samarbetsinriktad.

Du behöver känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig.

Vi ser också att du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har erfarenhet av någon eller några av följande är det ett plus:

Certifieringar relaterade till M365 och certifieringar inom ITIL.

 

Mångfald, inkludering och trygghet

Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

 

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 30 april 2024.

 

Ta kontakt

Vill du veta mer om tjänsten eller har frågor om rekryteringsprocessen? Då är det rekryterande chef Per Berglund du ska kontakta, på 08-550 213 64. Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Magnus Enderin för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

 

Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

 

 
Snabbinfo
Bolag
Telge AB
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning
 
Kontaktperson
Per Berglund

Sista ansökningsdag
2024-04-30
 
http://www.telge.se
 
Skicka ansökan